Over de Kloostertuin

De historie

De historie

Van origine een nonnenklooster en een RK meisjesschool

Het restaurant onder de huidige naam “De Kloostertuin” is gesitueerd in het centrum van Alphen naast de Heilige Willibrordus Kerk.
Zoals de naam al aangeeft, betreft het hier een establishment dat van origine een nonnenklooster en meisjesschool was. Na zware beschadigingen door bombardementen in 1945 is het klooster herbouwd in 1956. In 2002 is er na een ingrijpende restauratie een nieuwe bestemming aan het klooster gegeven in de vorm van een Grand café en Brasserie en heette toen “het Klooster van Alphen”.
Vanaf het najaar van 2015 gaat het klooster verder onder de naam: Grand café & Restaurant:  “De Kloostertuin” refererend naar de tuin binnen de kloostermuur welke is ingericht met een sfeervol terras.

Het NU

Grand café & Restaurant : De Kloostertuin

Het restaurant ligt samen met het culturele centrum Den Heuvel aan een groot plein (het Binckplein).
Het plein, cultureel centrum en het restaurant stralen gezamenlijk  “beleving”  uit.

De Kloostertuin biedt met haar ligging een van de meest idyllische terrassen van het dorp Alphen. De vestiging in het voormalig klooster geeft een extra authentieke sfeer. Vanaf beide terrassen zie je de statige toren van de heilige Willibrordus kerk boven de boomtoppen uitsteken. Wauw!
Aan de voorkant van het restaurant aan het Binck plein en op de jeu de boules baan onder de bomen vindt je de perfecte plek in de avondzon voor een verfrissend drankje en een verrukkelijke maaltijd.
Onze binnentuin met het tweede terras heeft  verleidelijke plekjes in de zon en schaduw waarin je je de koning te rijk zult voelen.
We hebben gezellige loungehoekjes naast de robuuste houten dinertafels gecreëerd voor een waanzinnig zomergevoel. Dat gevoel gaan we zo lang mogelijk proberen vast te houden. Binnen de beschutting van de muren gaan we als het wat frisser wordt de Heathers aansteken en krijgt u een warme plaid van ons.
De kleine mensjes onder ons zijn we ook niet vergeten, achter in de tuin kunnen zij naar hartenlust spelen, allemaal binnen de veiligheid van de kloostermuren.

U leest het al, jong en oud, iedereen is van harte welkom om met ons mee te genieten!